23. nov, 2014

Det händer mycket nu. Många klarar inte av att stanna i ljuset i denna starka transformation som sker med oss alla. Även dom som medvetet arbetar för ljuset harsina svaga stunder. Det gäller alla. Vad som är beklämmande är att i dessa svaga stunder florerar skitprat och negativiteter. Då glömmer man vilken skada detta kan göra. Att nära negativitet. Lättare är förstås att projicera ut och lägga det på någon annan som inte är närvarande.Eller att nära negativiteten när ingen ser och därmed slippa ansvara för sina tankar och handlingar. 


Behandlar du alla lika? Är du kärleksfull mot alla? 
Är du medveten om att de energier du sänder ut uppfattas och tas emot av den som de är riktade mot? När vi sänder healing sänder vi kärlek. Upplyftande och livgivande både för sändare och mottagare. När vi sänder negativa tankar , ja då sänder vi negativa energier som äter livsenergi- både hos sändare och mottagare. 
I detta är medvetenheten om att vi hör ihop,att allt hör ihop helt borta.
Vissa slår sig för bröstet och säger "- Se så ljus jag är" för att i nästa andetag prata illa om någon annan som ej bör uppfattas som ljus....eller bra. I alla fall inte lika bra.
Detta är ett praktexempel på när ord och handling inte går hand i hand. 


VI ÄR NÄMLIGEN ALLA LJUSA!


Vi lever här med eget ansvar om hur vi förhåller oss till ljuset som är lika med kärlek. Genom att döma andra ger vi näring till det vi kallar mörkret som är lika med avsaknad av kärlek. Detta styrs av egot som trivs i denna energi.
Som skrivet...vi lever här med eget ansvar.
Så vad ska vi göra? Hur kan vi göra?


Ja det är ju så att alla behöver finna SIN väg. Den finner vi när vi lyssnar inom oss efter VÅR EGEN inre röst och känsla. När vi slutar bedöma vår omgivning och människor efter vad ANDRA säger, tycker, tänker. 
Vi har alla fått en alldeles egen hjärna, eller hur? Med den kan vi TÄNKA.
Vi har alla fått ett eget hjärta, eller hur? Med det kan vi KÄNNA.
Tänk dig att ditt hjärta består av rent vitt ljus.
Tänk dig nu att alla som lever på den här planeten har ett hjärta som ser likadant ut. hjärtan som alla består av rent vitt ljus....
Ser du nu hur vackert livet är och hur VACKRA VI ALLA ÄR?
Så här är det och när vi nu vet det kan vi sluta döma hit och dit.
Och bara vara ljus tillsammans   ❤

29. okt, 2014

Hej och god förmiddag!

Här sitter jag och filosoferar och känner mig så uppfyld av kärlek och tacksamhet. Ja, jag skriver inte så ofta här i bloggen och det beror på att jag lever i händelsernas centrum. Så känns det. Varje dag sker i växande. Mitt hjärta fylls alltmer av ödmjukhet vilket för mig är direkt kopplat till tacksamhet och respekt - för livets fantastiska dimensioner -  för mig, den jag är - för all denna kärlek som omger oss - våra vänner och följeslagare i andliga dimensioner - för universum - för planeten vi bor på.....

Dagens bild är en andemålning. Den symboliserar en utveckling i mitt trancemåleri. Det är så att oftast kommer dessa målningar ganska snabbt, under en sittning på ca 30 minuter,  i ett tillstånd från att vara överskuggad till trance. Svisch, svisch, svisch -  händerna dansar snabbt över pappret och en bild framträder.

Att vara ett instrument för trance i tal, healing och måleri är alldeles underbart och kärleken bara växer och växer. Jag upplever verkligen gränslöshet i detta.

och naturligtvis blir man prövad att vidga sina gränser...eller ta bort dom helt...

Som förra veckan. Då gick mina glasögon sönder och ena skalmen är spårlöst borta. Jag ser dåligt utan dom. Därtill har jag en ögonsjukdom nu som gör att min syn dessutom är grumlig. Detta säger till mig: Dags att släppa kontrollen!

I helgen var jag på mässa i Trollhättan och målade - utan glasögon. Det var verkligen en prövning. Det var svårt och på kvällen hade jag sprängande huvudvärk.

Dag 2 på mässan hade jag skaffat ett par läsglasögon och tyckte att jag såg jättetydligt. Målningarna blev bara bättre och bättre. Tillståndet av trance ändrades och jag "målade" med hela kroppen. Ett andeporträtt tog bara 10 minuter. Gissa om jag blev full i skratt när jag såg glasögonen ligga på bordet. Jag hade släppt kontrollen, blundade t.o.m. ibland under måleriet.

Målningen på bilden här är den sista jag målade i söndags.

Ja, så här kan det gå till när vi möter de prövningar just vi behöver för att växa. Det ligger stor kärlek i detta. Så ge inte upp i livets vedermödor. 

Ge aldrig upp!

Massor av ljus till dig ❤

Nu ska jag måla!

Kram å puss  💋

 

28. sep, 2014

Genuin ödmjukhet möter man inte så ofta. Men den finns.
Så många röster av självhävdelse fyller luften och bildar ett sorl av behovet att bli uppmärksammad. Detta hör vi utan att lyssna.
Om vi lyssnar, verkligen lyssnar till vårt hjärtas röst...själens kärleksfulla sång...
då hör vi...och upplever...det starka vackra vi alla är en del av
Då vaknar ödmjukheten och självhävdelsens sorl tonar ut...

Naturen, moder jord väcker ödmjukheten i mig. Det vackra starka finns i varje liten detalj. Så utsökt och vackert. Det stora i det lilla. Denna skönhet finns ...omger oss...så som i himmelen så ock på jorden ❤

Vad får dig att känna ödmjukhet?

27. feb, 2014

Visst är det så att alla kan måla. Någonting kan alla. Med lite vägledning kan man lära mer.

Så är det på mina målarkurser. Många som kommer på kurserna är av den bestämda meningen att dom inte kan måla överhuvudtaget. Jag protesterar vänligt och säger - Vänta ska du se.

 

23. aug, 2013

Äntligen äntligen äntligen! Jag älskar mjölksyrade grönsaker. Det är så gott och det är såå kul att experimentera fram nya recept. De här grönsakerna plockade jag idag. Egenodlade, ekologiska och purfärska. Helt underbart! Det är ju en stor fördel också att man inte behöver plocka mer än vad som behövs i nuet.

Ikväll mjölksyrar jag squash. Jag gillar smaker av dill och persilja så det blir rikligt av det i höganäskruset tillsammans med squash, lök, purjo, stjälkselleri, mangold, svartvinbärsblad (som jag frös in i juni), pepparrot, senapskorn, lite nejlika och salt. I fjol hade jag inga fina svartvinbärsblad som är så gott. Det här blir spännande! Och gott!

Nu sätter jag igång.

Ha det gott och grönsakskram 🙂❤