2. aug, 2013

2/8 Tacksamhet

Det finns så mycket i livet att vara tacksam för.

Ibland glömmer vi det. Vi förväntar oss att livet ska te sig på ett visst sätt. Vi förväntar oss att människor ska bete sig på sätt som vi kan ta in i våra liv. När vi inte kan det väcks känslor inom oss av frustration, sorg, vrede, irritation, kamp, olust, avund, svartsjuka...listan kan göras lång. Det här är känslor vi inte tycker om. Dom fyller oss med negativitet och lätt är att tillskriva någon slags skuld till detta på personen - eller situationen - som väcker de här känslorna inom oss. "-Om inte han gjorde så - Om inte det hade hänt...skulle jag inte...osv.

Det här är mänskligt.

Men vad som i själva verket händer är att dessa känslor som vi redan bär inom oss väcks till liv. Det är obekvämt och lättast är att förneka.

MEN! Precis här finns det anledning att vara tacksam. Ja just det. För när de här känslorna kommer upp till ytan kan vi välja att se detta som ett erbjudande från livet självt att ta hand om dom. Det är läge att se, acceptera och släppa taget.

Vi kan kalla det här för mörkret inom oss och det finns inom oss alla. Det vi inte vill kännas vid. Ingen vill väl bära mörker av olika slag? Men att förneka är destruktivt och ett sätt att inkapsla det obekväma. Det kanske känns obekvämt att läsa detta, men var bara lugn...

Det finns så mycket kärlek och ljus inom oss och i vår omgivning. Det är tryggt att veta. Där ska vi lägga vårt fokus, eller hur? Samtidigt vill vi utvecklas. Vill att ljuset inom oss blir allt starkare. Vi vill vara goda, glada och friska. Och för att växa i ljuset behöver vi möta mörkret inom oss, vad det än består av. Så frigör vi oss från gamla mönster, präglingar och föreställningar. Detta är konstruktivt.

Vi kan frigöra oss utan att göra djupa och långvariga analyser. Idag finns många jättebra behandlingsmetoder, inom alternativ- och komplementärmedicin, som kan hjälpa oss med precis det här. En timmas behandling kan ge en enorm befrielse, självacceptans och fylla hela ditt väsen med kärlek. Det kan föra dig ut på en våg av kärlek till livet där du möter människor och situationer i ett helt nytt ljus. Du känner lättnad över att något som hindrat dig i din utveckling inte längre finns.

När jag skriver en timmas behandling är det verkligen sant. Därmed inte sagt att det är allt som behövs för resten av livet.. Men det är absolut ett stort steg som gör det lättare att fortsätta. Nu vet du hur underbart det känns att känna kärleken till dig själv växa djupt i din själ.

Resan (Brandon Bay) är ett bra exempel, även psykokinesiologi, shamanism, healing, regression...det finns många. Välj både behandlingsform och den som utför med ditt hjärta.

Nu var det tacksamhet jag tänkte skriva om här idag. Jag känner verkligen tacksamhet över att ha denna insikt - att möta det obekväma inombords och frigöra min kärlek och styrka. Jag känner en stor tacksamhet till människor och situationer som väcker just det jag behöver ta tag i och släppa. Jag älskar att känna ljuset flöda inom mig och se hur mina drömmar förverkligas.

Jag önskar alla att känna denna lycka och kärlek i livet av hela mitt hjärta.

Mer om tacksamhet en annan dag. Det finns ju så otroligt mycket att se, upptäcka och vara tacksam för. Nu har det blivit sen kväll och jag avslutar med några ord från min andliga guide. I all enkelhet - som alltid ❤

 

Ta vara på

det som naturen ger

Upptäck glädjen

som döljer sig

i allt levande

i stort och i smått

Om du t.ex. betraktar

en liten "oansenlig" blomma

och upptäcker

skönheten och glädjen...

Då kommer skönhet och glädje

in i ditt liv